Växtbaserade köttbullar gjorda på formbar färs, serverade med fluffigt potatismos och vitkål. Perfekt för en klassisk & nyttig husmanskänsla i vegostil.
500 g Anamma formbar färs
1350 g Potatis
1 dl Lättmjölk
1 st Gul lök
0,5 kg Vitkål
Riven muskotnöt
Vitpeppar
Svartpeppar
Örtsalt
Lågkalori Lingonsylt
1000 g Anamma formbar färs
2700 g Potatis
2 dl Lättmjölk
2 st Gul lökar
1 kg Vitkål
Riven muskotnöt
Vitpeppar
Svartpeppar
Örtsalt
Lågkalori Lingonsylt
1 – Börja med att skala potatisen. Skär den sedan i mindre bitar och koka tills bitarna är mjuka nog att göra mos på.
2 – När potatisen kokar, riv två stycken gula lökar och blanda med färsen. Ha i svartpeppar, salt och örtsalt och rulla till bollar. Stek på medelvärme tills de är genomstekta.
3 – När potatisen kokat klart. Gör den till mos genom att mosa den med en gaffel, eller kör på låg nivå med en elvisp under kort tid. Kör ej för länge, då det kan bli klistrigt.
4 – Tillsätt lite mjölk och krydda sedan med vitpeppar, muskotnöt och örtsalt.
5 – Strimla din mängd vitkål. Klart att servera med en liten klick lågkalori lingonsylt!
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.