Vegetarisk pastagratäng med sojafärs och keso. En krämig, nyttig och mättande gratäng fylld med smak och nyttiga grönsaker.
325 g Sojafärs
150 g Keso mini
1 st Gul lök
350 g Krossade tomater
300 g Pasta (Helst fullkorn)
250 g Champinjoner
2 msk Oxfond
Vitlök
Persilja
Svartpeppar
Salt
650 g Sojafärs
300 g Keso mini
2 st Gul lök
700 g Krossade tomater
600 g Pasta (Helst fullkorn)
500 g Champinjoner
0,5 dl Oxfond
Vitlök
Persilja
Svartpeppar
Salt
1 – Börja med att starta ugnen och sätt den på 200 grader.
2 – Koka upp vatten till pastan i en kastrull.
3 – Hacka löken och pressa vitlök. Stek det sedan tillsammans i en stekpanna i en skvätt olja.
4 – Tillsätt färsen och stek tills den är klar.
5 – Häll sedan ned fond och krossade tomater. Krydda med lite salt, färsk basilika och peppar efter smak. Låt puttra medans du kokar pastan enligt instruktioner på förpackningen.
6 – När pastan kokat färdigt, häll av och lägg sedan ned den i en ungsform. Häll över färs-röran över pastan.
7 – Finhacka champinjonerna och stek de. Krydda med lite persilja och peppar.
8 – Häll ned champinjonerna i pastagratängen och rör om.
9 – Toppa med keson och ställ sedan in i ugnen i ca 15 min.
10 – Servera med en fräsch grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.