Tacogratäng fylld med köttfärs och lök, smaksatt med tacokrydda och krossade tomater. Toppas med ägg och riven ost och gratineras i ugnen tills osten smält.
5 st Ägg
150 g riven mager ost
1 msk färsk persilja, finhackad
1 Liten skvätt olivolja
1,5 st gula lökar
500 g köttfärs, valfri sort
1 burk krossade tomater
1 påsar tacokrydda
Salt
Peppar
10 st Ägg
300 g riven mager ost
2 msk färsk persilja, finhackad
1 Liten skvätt olivolja
3 st gula lökar
1000 g köttfärs, valfri sort
2 burk krossade tomater
2 påsar tacokrydda
Salt
Peppar
1 – Stek köttfärsen & löken med tacomixen efter instruktioner på kryddmix-förpackningen.
2 – Blanda i dom krossade tomaterna i köttfärsen
3 – Sätt ugnen på ungefär 200 grader.
4 – Lägg köttfärsröran i en pajform eller någon annan form som tål ugn.
5 – Gör små gropar i köttfärsen med en sked och knäck i äggen. Ringla över den rivna osten över köttfärs & ägg.
6 – Gratinera tills äggen är klara och osten har fått lite färg. Det tar cirka 15-20 minuter.
7 – Strö över persilja vid servering och servera gratängen till en god grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.