Rostad potatis med baconlindad kyckling på spett. En smakrik, nyttig och mättande middag som går snabbt att tilllaga och är full av smak.
450 g Kycklingfile
150 g Kalkonbacon
1,5 st Gul lök
1250 g Potatis
En klick Tzatziki (Per portion)
Salt
Peppar
1 msk Chiliflakes
1 msk Timjan
Grillkrydda
900 g Kycklingfile
300 g Kalkonbacon
3 st Gul lök
2500 g Potatis
En klick Tzatziki (Per portion)
Salt
Peppar
2 msk Chiliflakes
2 msk Timjan
Grillkrydda
1 – Dela potatisen i klyftor eller i önskad form. Ringla över en liten skvätt olivolja och krydda med salt, peppar & grillkrydda.
2 – Ställ in i ugnen i ungefär 30 min på 200 grader eller tills de fått fin färg.
3 – Skala och dela löken i klyftor. Lägg sedan in den i ugnen med potatisen och blanda samman med jämna mellanrum.
4 – Dela kycklingen på mitten så att de blir smalare, och dela de sedan i 4 delar.
5 – Trä på kycklingen på spett, så att det räcker till alla dina portioner. Linda in med bacon. Dela baconskivorna på mitten så att de blir något kortare om det inte räcker till alla spett.
6 – Grilla eller stek, ca 5min på varje sida. Vänd på de flera gånger så de blir jämt tillagade.
7 – Servera potatis med kycklingspett & en god grönsallad.
8 – Vill du ha lite sås till, så kan du ta en liten(!) klick tzatziki.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.