Krämig risotto med oumph och sparris, smaksatt med vitt vin och parmesan. En vegansk och lyxig middag med fina smaker från det växtbaserade proteinet.
4 dl Arborioris
1 Gul lök
1,75 dl Matlagningsvin vitt
5 dl vatten
2 msk Kycklingfond
400 g sparris eller haricot verts
30 g parmesanost
300 g Oumph
1 st citron
Salt
Peppar
8 dl Arborioris
2 Gul lök
3,5 dl Matlagningsvin vitt
10 dl vatten
4 msk Kycklingfond
800 g sparris eller haricot verts
60 g parmesanost
600 g Oumph
2 st citron
Salt
Peppar
1 – Finhacka löken och fräs i en kastrull med en liten skvätt olja.
2 – Tillsätt riset och fräs i ca 2 min till.
3 – Häll på vinet och låt det långsamt koka samman.
4 – Värm vattnet tillsammans med fonden och tillsätt till riset, lite i taget, och låt sakta koka in. Rör då och då.
5 – Låt risotton bli krämig men inte lös och riset ska vara mjukt men fortfarande al dente.
6 – Koka sparrisen under tiden i saltat vatten, samt stek oumph.
7 – Vänd ner citronskal och parmesanost i risotton, salta och peppra. Dela sparrisen i bitar och vänd ner tillsammans med oumph.
8 – Servera tillsammans med en stor grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.