En smakrik purjolök- och kalkonpaj med quinoa som bas. Perfekt för en näringsrik och mättande lunch eller middag.
500 g Strimlad Kalkon
75 g Keso
140 g Quinoa
1 st Purjolök
200 g Spenat
5 st Ägg
140 g Rismjöl
1 msk Fiberhusk
Vatten (ta lite i taget)
1000 g Strimlad Kalkon
150 g Keso
280 g Quinoa
2 st Purjolök
400 g Spenat
10 st Ägg
280 g Rismjöl
2 msk Fiberhusk
Vatten (ta lite i taget)
1 – Starta ugnen och sätt den på ca 175 grader
2 – Koka Quinoan efter instruktioner på förpackningen.
3 – När den kokat klart, blanda med rismjöl, en liten skvätt olja och fiberhusk. Häll sedan ned lite vatten i taget och blanda samman med dina händer, tills det börjar forma en deg. Behöver du blanda i något av äggen, så kan du självklart göra det.
4 – Fortsätt blanda till en deg och tryck sedan ut den i en form. Förgrädda i ca 10-15 min i mitten av ugnen.
5 – Hacka bacon, purjolök & spenat i mindre bitar.
6 – Stek bacon tills det börjat få en fin yta.
7 – Blanda purjolöken & spenaten med baconet. Fördela i det förgräddade pajskalet
8 – Vispa samman keso med ägg till en äggstanning. Krydda med salt & peppar
9 – Häll i äggstanningen i pajformen över det andra. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 min tills keson smält och pajen fått fin färg.
10 – Servera tillsammans med en grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.