Potatis- och purjolökssoppa

Denna rätten passar utmärkt att göra matlådor av. Dela upp rätten i matlådor, efter antal portioner som står angivet. Ställ de matlådorna du ska äta under veckan i kylen och frys in de som blir över, till ett senare tillfälle.

Ingredienser:

  • 3 kg potatis
  • 4 st purjolök
  • 10 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • Vatten

 

  • Riven vitlök
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär:

Skala potatis och skär i bitar.

Snitta purjolöken och skölj den noga. Skär i bitar. 

Lägg potatis och purjolök i en gryta , fyll på vatten så det täcker. 

Lägg i buljongtärning och vitlök. 

Koka på medelvärme tills potatisen är mjuk. 

Mixa soppan med en stavmixer direkt i grytan. 

Häll i matgrädde och späd ev med mer vatten om det behövs. 

Smaka av med salt och svartpeppar. 

Kan toppas med lite rostade pumpafrön om man vill ha lite crunch.