Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

Denna rätten passar utmärkt att göra matlådor av. Dela upp rätten i matlådor, efter antal portioner som står angivet. Ställ de matlådorna du ska äta under veckan i kylen och frys in de som blir över, till ett senare tillfälle.

Ingredienser:

  • 1200 g torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 1000 g potatis
  • 3 tsk olivolja

 

  • 4 dl matlagningsyoghurt 8 %
  • 2 dl räkor skalade
  • 4 msk dill

 

  • Salt
  • Peppar

Gör såhär:

Skala och dela rotfrukter i mindre bitar. 

Lägg på en plåt och ringla över oljan. 

In i ugn ca 30 min, 200 grader.

Rör samman såsen: matlagningsyoghurt, dill och räkor (räkor kan utelämnas). Smaksätt med salt, peppar & valfria kryddor. 

Dela torsken i mindre bitar och doppa i ägg och sen i en blandning av ströbröd och parmesan.

Stek i en liten skvätt olivolja.

Servera med sallad!