En nyttig och väldigt enkel yakiniku, gjord på köttfärs istället för entrecote. Billig, enkel & väldigt god! Serveras bäst med lite picklad rödkål eller rödlök och en fräsch grönsallad!
500 g Köttfärs
1 dl Japansk soja
1,5 dl Vatten
0,5 dl Mirin
1 msk Flytande honung
1 tsk Sesamolja
2 st Vitlöksklyftor, finrivna
25 g Färsk ingefära, Finriven
0,5 st Purjolök
2 dl Jasminris
Picklad rödkål / Rödlök
Salladsblad
1000 g Köttfärs
2 dl Japansk soja
3 dl Vatten
1 dl Mirin
2 msk Flytande honung
2 tsk Sesamolja
4 st Vitlöksklyftor, finrivna
50 g Färsk ingefära, Finriven
1 st Purjolök
4 dl Jasminris
Picklad rödkål / Rödlök
Salladsblad
1 – Blanda samman soja, vatten, mirin, flytande honung, sesamolja, finriven vitlök & ingefära i en skål eller bunke.
2 – Stek köttfärs och purjolök.
3 – När köttfärs & purjolök är genomstekt, häll i såsen som du redan blandat ihop.
4 – Låt koka i ca 1 timme på låg värme, tills den mesta vätskan har kokat bort och du har en krämig konsistens.
5 – Koka ris efter instruktioner på förpackningen.
6 – Smaka av Yakinikun med salt och eventuellt lite peppar om du önskar.
7 – Servera ris & yakaniku med lite picklade rödkål/rödlök och salladsblad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.