En nyttig kycklinggryta med jordnötter och ris, toppad med en krämig tomat- och kvargsås. En smakrik rätt med härlig konsistens.
350 g Kyckling
75 g Kalkonbacon
200 g Naturell kvarg
275 g Ris
2 msk Oxfond
2 msk Ketchup
2 msk Tomatpuré
Jordnötter
Lökpulver
Svartpeppar
Salt
700 g Kyckling
150 g Kalkonbacon
400 g Naturell kvarg
550 g Ris
0,5 dl Oxfond
0,5 dl Ketchup
0,5 dl Tomatpuré
Jordnötter
Lökpulver
Svartpeppar
Salt
1 – Koka ris enligt instruktioner på förpackningen
2 – Skär baconet och kyckling i bitar och stek det tillsammans i lite rapsolja. Lägg i kycklingen först och låt den få lite färg innan du lägger i bacon.
3 – Blanda samman kvarg, vatten, tomatpuré, ketchup & fond och rör till en slät blandning. Låt koka upp och krydda med svartpeppar och lite lökpulver
4 – Lägg riset i botten på en ugnsform och toppa med kyckling, bacon och sist kvarg/tomat-röran.
5 – Ställ in formen i ugnen på 200C och låt stå tills det fått fin färg.
6 – Toppa med några enstaka jordnötter på varje portion .
7 – Servera med en grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.