Kycklinglårfilé tillagas i en kryddig tomat- och gräddbaserad sås med garam masala och koriander. Serveras med ris och en fräsch grönsallad vid sidan om för en nyttig måltid.
0,5 kg Kycklinglårfiléer
1 st Tomat
1 st gul lök
1,75 msk finhackad färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2,25 dl matgrädde
1 msk tomatpuré
285 g ris
1 msk garam masala
1 msk mald koriander
0,35 msk chilipulver
salt
1 kg Kycklinglårfiléer
2 st Tomat
2 st gul lök
3,5 msk finhackad färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
4,5 dl matgrädde
2 msk tomatpuré
570 g ris
2 msk garam masala
2 msk mald koriander
0,7 msk chilipulver
salt
1 – Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
2 – Hacka Tomat & lök i mindre bitar. Riv och pressa ingefära & vitlök.
3 – Lägg ned de hackade & pressade grönsakerna, tomatpuré och kryddor i en matberedare och mixa tills finfördelat. Tillsätt grädden och mixa i några sekunder till.
4 – Stek kycklingen i en liten klick smör/olja på medelhög värme i några minuter, kycklingen får gärna få lite färg.
5 – Häll i den mixade blandningen. Låt puttra på medelhög värme i 15 minuter eller tills kycklingen är väl tillagad. Smaka av med salt.
6 – Koka ris efter instruktioner på förpackningen.
7 – Servera kycklinggrytan med ris & en grönsallad.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.