Pumpa kokas mjuk och mixas till en len soppa med grädde, ingefära och apelsinskal. Nyttig soppa som serveras varm och garneras med koriander för extra fräschör.
2 kg pumpa, skalad och tärnad
2 st gul lök, hackad
250 g salladslök, hackat
3,5 liter vatten
5 dl Matgrädde
Salt
2,5 tsk färsk ingefära, finriven
0,75 dl apelsinskal
2 msk färsk koriander (Valfri)
4 kg pumpa, skalad och tärnad
4 st gul lök, hackad
500 g salladslök, hackat
7 liter vatten
10 dl Matgrädde
Salt
5 tsk färsk ingefära, finriven
1,5 dl apelsinskal
0,5 dl färsk koriander (Valfri)
1 – Skala och skrapa ur kärnorna från pumpan. Skär i små bitar.
2 – Häll i en liten skvätt olja i en kastrull på medelhög värme. Stek löken tills den blir något genomskinlig. Rör ner salladslöken och stek den lätt.
3 – Tillsätt pumpan och häll i vattnet i kastrullen. Koka upp, sänk värmen till medelhög och låt sjuda utan lock i 20 minuter.
4 – När pumpan har mjuknat, mixa till en slät soppa i en matberedare eller med en stavmixer.
5 – Låt svalna något innan så att det inte skvätter och du bränner dig.
6 – Tillsätt salt, matgrädde, ingefära och apelsinskal. Koka i ytterligare 5 minuter.
7 – Servera soppan varm och garnera gärna med koriander.
8 – Ät med lite sallad vid sidan av om du önskar!
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.