Fläskfilé Rosé med pressad potatis

Denna rätten passar utmärkt att göra matlådor av. Dela upp rätten i matlådor, efter antal portioner som står angivet. Ställ de matlådorna du ska äta under veckan i kylen och frys in de som blir över, till ett senare tillfälle.

Ingredienser:

  • 1000 g fläskfilé
  • 2300 g potatis
  • 2 st Schalottenlök finhackad
  • 4 dl lätt crème fraîche
  • 2 dl köttbuljong
  • 4 msk chilisås
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk soja

 

  • 2 krm vitpeppar
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk rosépeppar
  • Hackad persilja

Gör såhär:

Koka potatis till en mjuk & fin konsistens

Putsa och skär filén i skivor.

Bryn i en liten skvätt olivolja, salta och peppra. 

Fräs den hackade löken. 

Blanda i crème fraîche, köttbuljong, worcestersås, soja och vitlök.

Rör om och koka några minuter.

Lägg i köttet och rosépeppar.

Låt allt bli varmt, strö hackad persilja över.

Pressa potatisen. 

Servera pressad potatis med fläskfilé och grönsallad.