Dina recept

Fisk & räksoppa med curry

En smakrik och krämig soppa med lax, räkor, kokosmjölk och curry, serverad med färsk dill. Perfekt för dig som vill ha en varm, nyttig & fyllig fiskrätt med asiatiska influenser.

60 minuter

Nivå: Enkel

Ingredienser:

4 portioner
9 portioner

1 st purjolök

1,5 st röda paprikor

2 vitlöksklyftor

1  st röd chilipeppar

3 dl kokosmjölk

1,5 dl Matgrädde

2,5 msk fiskfond

2,5 msk currypulver

500 g lax

175 g räkor, rensade och skalade

10 g färsk dill, till garnering

Salt

Peppar

Gör så här:

1 – Hacka purjolök & paprika i mindre bitar. Pressa vitlök & finhacka chilipepparn.

2 – Ha i en liten skvätt olja i en stor, tjockbottnad kastrull. Fräs purjolök, paprika, vitlök och chili på medelhög värme i 5–10 minuter.

3 – Häll i kokosmjölk, grädde, fiskfond och curry. Låt koka ihop i några minuter.

4 – Skär under tiden laxen i ca 2-3 cm tjocka bitar.

5 – Lägg i laxen och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i ca 10 minuter tills laxen är helt tillagad.

6 – Rör ner räkorna precis innan servering. Toppa med några knippor färsk dill.

Innehåll: ~500 kcal per portion

Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?

Betygsätt receptet:

Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!