En smakrik och krämig soppa med lax, räkor, kokosmjölk och curry, serverad med färsk dill. Perfekt för dig som vill ha en varm, nyttig & fyllig fiskrätt med asiatiska influenser.
1 st purjolök
1,5 st röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 st röd chilipeppar
3 dl kokosmjölk
1,5 dl Matgrädde
2,5 msk fiskfond
2,5 msk currypulver
500 g lax
175 g räkor, rensade och skalade
10 g färsk dill, till garnering
Salt
Peppar
2 st purjolök
3 st röda paprikor
4 vitlöksklyftor
2 st röd chilipeppar
7 dl kokosmjölk
3,5 dl Matgrädde
5 msk fiskfond
5 msk currypulver
1000 g lax
350 g räkor, rensade och skalade
20 g färsk dill, till garnering
Salt
Peppar
1 – Hacka purjolök & paprika i mindre bitar. Pressa vitlök & finhacka chilipepparn.
2 – Ha i en liten skvätt olja i en stor, tjockbottnad kastrull. Fräs purjolök, paprika, vitlök och chili på medelhög värme i 5–10 minuter.
3 – Häll i kokosmjölk, grädde, fiskfond och curry. Låt koka ihop i några minuter.
4 – Skär under tiden laxen i ca 2-3 cm tjocka bitar.
5 – Lägg i laxen och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i ca 10 minuter tills laxen är helt tillagad.
6 – Rör ner räkorna precis innan servering. Toppa med några knippor färsk dill.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!