En mustig & nyttig chiligryta med högrev och ris. En långkokt gryta full av smak som värmer och mättar under kyliga dagar.
600 g Högrev
1 st Paprika
1 st Gul lök
300 g Ris
0,5 dl Oxfond
375 g Krossade tomater
Spiskummin
Salt
Chiliflakes/pulver
Svartpeppar mald
2 st Lagerblad
Vitlök
1200 g Högrev
2 st Paprika
2 st Gul lök
600 g Ris
1 dl Oxfond
750 g Krossade tomater
Spiskummin
Salt
Chiliflakes/pulver
Svartpeppar mald
4 st Lagerblad
Vitlök
1 – Börja med att skära köttet i mindre bitar och stek de sedan i en panna med en skvätt olja. Salta & peppra.
2 – Hacka löken, paprikan och pressa några vitlöksklyftor.
3 – Lägg i hälften av löken i en gryta tillsammans med köttet, lägg även i lagerblad, vitlöken, fond och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
4 – Koka under lock tills köttet är mört, ca 1.5 – 2 timmar.
5 – När köttet har kokat färdigt, sila bort kött och och spar buljongen.
6 – Fräs resten av löken och paprika i en panna.
7 – Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med de stekta grönsakerna och tillsätt krossade tomater och eventuellt lite mer vatten om det behövs. Krydda efter smak och tycke!
8 – Låt sjuda samman i ca 10-15 minuter, smaka av, och servera med ris som du under tiden kokar efter instruktioner på förpackningen.
9 – Servera med en grönsallad!
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.