En enkel och kryddig chili con carne med nötfärs, kidneybönor och chilisås, serverad med ris och en fräsch grönsallad. Perfekt för en smakrik och mättande måltid.
500 g Nötfärs
300 g Kidneybönor (konserverade)
200 g Ris
1 st Gul lök
600 g Krossade tomater
1,5 msk Oxfond
1 msk Chilisås
Vatten
Svartpeppar
Salt
Vitlök
Chiliflakes
1000 g Nötfärs
600 g Kidneybönor (konserverade)
400 g Ris
2 st Gul lök
1200 g Krossade tomater
3 msk Oxfond
2 msk Chilisås
Vatten
Svartpeppar
Salt
Vitlök
Chiliflakes
1 – Hacka gul lök och pressa vitlök. Stek sedan i stekpannan tills mjuknat och lägg åt sidan.
2 – Stek nötfärs tills det är genomstekt.
3 – Blanda samman lök och nötfärs med krossade tomater, fond och chilisås i en gryta och låt det koka upp med en skvätt vatten.
4 – Koka riset under tiden.
5 – Smaksätt grytan med valfria kryddor & chiliflakes. Tillsätt kidneybönorna på slutet (de ska ej koka).
6 – Servera med en god grönsallad
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.