En mustig och god biffstroganoff som serveras med ris och en grönsallad. Mättande, nyttig och dessutom väldigt god!
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
750 g lövbiff
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
7 dl vatten
1,5 dl crème fraiche lätt
250 g ris
Salt
Peppar
1 tsk torkad timjan
2 msk paprikapulver
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1500 g lövbiff
6 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
4 msk kalvfond
14 dl vatten
3 dl crème fraiche lätt
500 g ris
Salt
Peppar
2 tsk torkad timjan
4 msk paprikapulver
1 – Skär köttet i bitar, i önskad storlek. Lägg på en tallrik.
2 – Pressa vitlök och stek den tillsammans med löken i en stor stekpanna med en liten skvätt olivolja tills de mjuknat.
3 – Lägg löken åt sidan och stek köttet under lätt omrörning så det får en fin stekyta.
4 – Häll i kött & lök i en gryta / kastrull.
5 – Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, paprikapulver, fond och vatten.
6 – Låt puttra på låg värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Smaka av med timjan, salt och peppar.
7 – Blanda i lätt crème fraiche och låt det puttra i ytterligare ca 10 minuter.
8 – Under denna tiden kokar du riset efter instruktioner på förpackningen.
9 – Servera biffstroganoff tillsammans med riset och en grönsallad. Garnera med lite persilja.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.