Mört lamm serverat med rosmarinsås, quinoa och ångad sötpotatis. En lyxig, hälsosam och smakrik rätt med fina smakkombinationer.
400 g Lammstek
250 g Sötpotatis
100 g Gröna bönor
25 g Rosmarin
0,5 dl Rödvin
1,5 dl Buljong
25 g Smör
150 g Quinoa, okokt
Salt
Svartpeppar
Vitlökspulver
800 g Lammstek
500 g Sötpotatis
200 g Gröna bönor
50 g Rosmarin
1 dl Rödvin
3 dl Buljong
50 g Smör
300 g Quinoa, okokt
Salt
Svartpeppar
Vitlökspulver
1 – Förvärm ugnen till 180°C.
2 – Gnid in lammsteken med salt, svartpeppar och vitlökspulver.
3 – Placera den i en ugnsfast form.
4 – Tillsätt hackad rosmarin, rödvin och buljong till formen.
5 – Täck med aluminiumfolie och stek i ugnen i cirka 45 minuter eller tills önskad stekgrad uppnåtts.
6 – Under tiden, skär sötpotatis i klyftor och ånga tillsammans med gröna bönor.
7 – Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
8 – När lammet är klart, ta ut det från ugnen och låt vila i 10 minuter. Skär i skivor.
9 – Reducera skyn i formen med en klick smör tills den blir en tjock sås.
10 – Servera lammskivorna med sötpotatis, gröna bönor, quinoa och rosmarinsåsen.
Innehåll: ~500 kcal per portion
Vill du få gratis hjälp att gå ner i vikt?
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Betygsätt receptet och skicka in eventuell feedback till oss här!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.