En krämig fiskgratäng med dill, torsk och potatismos. En lättlagad och smakrik gratäng som gör varje matlåda till något riktigt gott.
500 g Torskfilé
1250 g Potatis
200 g Mini keso
En liten klick smör
En liten skvätt mjölk
Fiskfond
Dill
Salt
Peppar
Aromat
1000 g Torskfilé
2500 g Potatis
400 g Mini keso
En klick smör
En skvätt mjölk
Fiskfond
Dill
Salt
Peppar
Aromat
1 – Se till att tina torsken om du använder dig av frysta filéer.
2 – Sätt ugnen på 200 grader.
3 – Skala potatisen och koka den därefter tills att den känns mjuk och nästan faller isär, när du känner på den med en gaffel.
4 – Lägg torsken i en ugnsform och täck den med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
5 – Mosa potatisen med exempelvis en gaffel och häll i en liten skvätt mjölk. Krydda efter tycke och smak. Avsluta med att ha i en klick smör, som du låter smälta i potatisen. Blanda samman ordentligt.
6 – Häll ned keso, tillsammans med fiskfond i en kastrull. Värm upp på svag värme tills keson smält. Blanda samman med salt, peppar och dill.
7 – Ta ut fisken och lägg potatismoset runt. Bred ut keson ovanpå fisken och komplettera med den sista keson ovanpå. Ställ in i ugnen ca 225 grader så det får färg.
8 – Lägg moset i ugnsformen runt fisken. Häll ut och bred över keson över fisken. Ställ sedan in i ugnen på ca 220 grader, tills det fått fin färg.
9 – Servera tillsammans med en god grönsallad!
Innehåll: ~500 kcal per portion
Är du trött på att kämpa utan att se de resultat du önskar?
Med vår gratisplan får du den hjälp du behöver för att äntligen lyckas med din viktnedgång. Inget mer gissande – vi ger dig en tydlig väg framåt för att äta rätt, träna rätt och tänka rätt.
Låt oss hjälpa dig att nå dina mål utan stress och strikta dieter. Det är enkelt, hållbart och helt gratis.
Klicka på knappen nedan och ta det första steget mot en lättare och mer hälsosam framtid!
Ta vårt snabba test (det tar bara 3 minuter!) och få ett tydligt svar på vad som gör att du inte går ner i vikt & vad du ska göra för att lyckas.